Alutagusen yöhiihtomaraton

Alutagusen hiihtomaraton kuuluu kansainvälisen lajiliiton FIS:in kilpailukalenteriin sekä Viron omaan Estoloppet-sarjaan. Lähtö- ja maalialueet sekä huoltokeskus pukeutumis- ja pesutiloineen sijaitsevat Alutagusen loma- ja urheilukeskuksessa. Perinteisellä tyylillä hiihdetään 43 km, 21 km ja 10 km laduilla, jotka kulkevat Kurtnan järvistöä ympäröivissä metsissä.
Alutagusen ”hiihtojuhla” on kasvanut vuosittain yhä suositummaksi myös ulkomaalaisten keskuudessa. Päätapahtuman ohella lapsille on tarjolla omat minihiihtonsa, ja aattoiltana halukkaat voivat osallistua elämykselliseen yöhiihtoon.
Hiihtomaratonia edeltävänä iltana alk. kello 20.00 sivakoidaan 21 km ja 10 km matkat vapaalla tyylillä ja pelkkien omien otsalamppujen valossa – valaistua osuutta on tarjolla vain 200 m verran. Alamäissä voi hyödyntää perinteisen tyylin latu-uraa, ja osallistujien on pidettävä mukanaan täyteen ladattua matkapuhelinta, johon on taltioitu järjestäjien puhelinnumero. Reitin varrella on tunnelmallisesti nuotiovalaistu ja lämmintä juomaa tarjoileva huoltopiste.

Yhteystiedot

Vasavere küla, Illuka vald, Ida-Viru

Aukiolo-/tapahtuma-ajat ja hinnat

Jaa:

Sijainti kartalla