Rakveren Pikk-kadulla on monia nähtävyyksiä. Foto: Visit Estoniia / Rivo Veber

Rakvere

Rakvere on ihanteellinen lomakohde, kun arvostat kaupungin mukavuuksia mutta olet viehättynyt myös sitä ympäröivän maaseudun ja kartanomiljöiden rauhasta.

Noin 100 km päässä Tallinnasta, Idyllisen kalastajakylärannikon ja Lahemaan kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva Rakvere on taukoamatta kehittyvä urheilu- ja kulttuuritapahtumakaupunki. Sen tunnusta, alkuhärkä Tarvasta kuvaava patsas sekä 1200-luvulta peräisin olevat linnanrauniot museoineen ovat historiallisesti merkittäviä ja samalla mitä valokuvauksellisimpia vierailukohteita. Jos et satu osallistumaan joihinkin kaupungissa järjestettävistä lukuisista yleisötapahtumista, voit esim. viettää aikaa Pohjoismaidenkin mittakaavalla monipuolisessa Poliisimuseossa, nykyaikaisessa kylpyläkeskuksessa tai syventyä kaupunkilaistalomuseossa paikallisten 1800-luvun lopulla viettämään elämään.

Ympäri maailman tunnettu virolaissäveltäjä Arvo Pärt vietti lapsuutensa Rakveressä. Hänen kunniakseen on kaupungin keskusaukiolle pystytetty musiikkia kuuntelevan pyöräilijäpojan patsas.

Vallimäe on ulkotapahtuma-alue Rakveren linnan lähellä. Foto: Visit Estonia / Rivo Veber