Ruoka ja juoma

Virolainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita eri maista, mutta ominaisinta sille on rakkaus puhtaaseen lähiruokaan.

Keittiöosaaminen Virumaalla on paikoin vielä konstailematonta, kylläiseksi tekevän perusruoan tekemiseen painottuvaa. Seudun ravintoloiden keittiömestarit ja kokit yhdistelevät kuitenkin yhä useammin ruokamaailman uusimpia trendejä ja perinteitä arvostavia valmistustapoja – jopa villeillä tavoilla.

Monissa maakunnan ravintoloissa hyödynnetään tuoreimpia lähi- tai luomutuotannosta saatavia ruoka-aineita. Myös erityisruokavalioita noudattavien tai allergeeneistä kärsivien tarpeita huomioidaan etenkin, kun välität niistä ennakkoon tietoa paikan päälle. Virumaalta on perinteisesti yltänyt puolisen tusinaa ravintolaa Viron parhaimpien ranking-listana pidettävälle White Guide -listalle, ja saapuipa keväällä 2022 seudulle ensimmäinen Michelin-tunnustuslaattakin, Võsun rannikkokylässä toimivan Mere 38 Reston seinälle.

Uusimmat teema-artikkelit tässä osiossa: