Kesäfestivaali "Tuletorni kontsert" Peipsijärven rannalla Rannapungerjassa

Nuorekas vapaa-aika

Oletpa nuori tai ikinuori, luonamme voit heittäytyä vapaalle musiikki-, markkina- ja viihdetapahtumien, ulkoilu- ja seikkailuharrastusten kuin “neuvostoajan ihmeiden” ihmettelynkin merkeissä.

Toisinaan hyvä loma kaipaa ”actionia”, vaikka emme tarkoitakaan tällä extreme-urheilun kaltaista hikistä rehkintää. Sydämen saat pumppaamaan Virumaalla tiheästi myös frisbeegolfia pelaten, konserteissa ja festareilla, Viron pisimmällä vaijeriliukuradalla, Kaivosmuseon maanalaisissa käytävissä, seikkailupuistojen korkeuksissa, kanootti-, ATV- ja offroad-autoretkillä sekä talvisin eri snowtubing-mäissä, hiihtoladuilla ja Kiviõlin tekomäen lumilautarinteillä.

Kuten Visit Estonia -matkailusivun artikkelikin kertoo, jo pelkkä vierailu eräissä Koillis-Viron erityisimmistä paikoista – esim. Kukrusen ”tulivuorella” voi nostaa kehon adrenaliinitasoa. Suuri osa pohjoisrannikkoa Virumaalla oli neuvostoaikaan liikkumiselta kiellettyä raja- ja sotilasaluetta. Tänään voit vapaasti vierailla esim. Sakan kartanon tiluksilla, jossa aiemmin sijaitsi rajavartio- ja tähystysasema. Tai pistäytyä Sillamäen “suljetussa kaupungissa”, jonka reunamilla oli uraania atomipommin tarpeiksi rikastamaan pyrkinyt salainen tehdaskokonaisuus. Käymään pääsee myös Rakveren lähelllä Rohun ohjustukikohdassa, jossa kylmän sodan aikaan eli v. 1960-1970 välillä pidettiin oikeasti ydinohjuksia laukaisuvalmiina.

Reilusti iloisemmissa merkeissä voit lomapäiviäsi viettää erilaisiin kaupunki-, kotikahvila-, musiikki- ym. viihdetapahtumiin ja markkinapäiviin osallistumalla. Lisäämme Virumaa.fi:n tapahtumakalenteriin perustietoja myös paikallisemmista tilaisuuksista, joissa hyvää fiilistä ja elämyksiä pääsee kokemaan viron (tai venäjän) kieltä syvällisemmin osaamattakin.

Suomalaisharrastajien "Viron TOP3"-rankkaama Mäetagusen frisbeegolf-kenttä. Foto: Visit Estonia / Timo Juursalu